Pannon Természeti Élménynapok 2019

Vízi élmények, gyógynövények és túlélő túrák: 2019. április 26 - május 1.

Ausztria és Magyarország közös természeti öröksége a Nyugat-Pannon táj, melynek egyedülálló sokféleségét egész évben átélhetjük és élvezhetjük.
A Pannon Természeti Élménynapok a Burgenland Turizmus és a nyugat-dunántúli nemzeti- és natúrparkok határon átnyúló szezonnyitó programsorozata április 26. - május 1. között.

A 6 nap alatt 82 egyedülálló és izgalmas természeti élményt kínál a térség 4 nemzeti parkja (Nationalpark Neusiedler See – Seewinkel, Fertő-Hanság Nemzeti Park, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Őrségi Nemzeti Park), valamint tíz natúrparkja és tájvédelmi körzetei.

Az idén harmadik alkalommal határon átnyúlóan megrendezésre kerülő rendezvény minden korosztály számára kínál lenyűgöző és izgalmas élményeket. A Pannon Természeti Élménynapok ebben az évben új, kreatív és sokszínű arcát mutatja meg az érdeklődőknek.

82 természeti élménytúra közül választhatnak az érdeklődők, amelyből 31 Magyarországon, 51 pedig Burgenlandban kerül megrendezésre.

 

 

„Vízi élmények és gyógynövények!”

 

...a mottója a 2019-es évi programsorozatnak. A folyók és tavak vadregényes vízi kalandjai mellett ellátogathatunk gyógynövénykertekbe, vagy virágos rétekre s a gyűjtött növényekből különleges ételeket, italokat készíthetünk.

 

A természet ajándéka. A Pannon-tájon különösen magas a napsütéses órák száma. A melengető, éltető napfényt nemcsak a szőlő és más haszonnövények élvezik, hanem a réteken, legelőkön virágzó gyógynövények is. Hozzátartoznak a természet látnivalóihoz.  A gyógynövény sétákon és a hozzá kapcsolódó műhelyfoglalkozásokon bemutatják, hogy mire jók a vadon termő gyógynövények. Megtanuljuk, hogyan készítsünk természetes kozmetikumokat, életerős finom teákat, miként dolgozzuk fel a 

kertünkben található „gyomokat”, s mely gyógynövények jók a lelkünknek.

Lehet, hogy a gyógynövények varázserejével, boszorkánysággal is testközelbe kerülhetünk. Boszorkánykonyhákon kotyvaszthatunk tinktúrákat, különféle gyógyteákat.

 

A vízi túrák egy különleges perspektívából mutatják be a Pannon-táj vizes élőhelyeit a folyókat, tavakat. A vizes élményekre vágyók sok különleges program közül válogathatnak kedvükre: megfigyelhetik a hódokat egy kenu túra során, vagy gyönyörködhetnek a nádasok, árterek sokszínű madárvilágában.

De kerékpárra is lehet pattanni és határtalanul élvezhetik a tavaszi zsongást a Pannon-tájon.

 

 

Április 27. és 28. a családok napja!
A család apraja és nagyja, a barátok együtt fedezhetik fel a körülöttük lélegző természetet!

 

Fontos! A Pannon Természeti Élménynapok legtöbb partnere térítésmentes részvételt illetve belépést biztosít a családok részére a természetpedagógiai foglalkozásokra és az egyéb programokra.

 

A Pannon Természeti Élménynapok programjairól minden információt megtalál a www.termeszetielmenynapok.com oldalon.

A programokra előzetes jelentkezés szükséges!