Pályázati felhívás a 2020/2021. tanévre szóló Ökoiskola cím és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 191/A. § (2) bekezdése alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban: EMMI) nyílt pályázatot hirdet Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére.

 

A pályázat kiírásának célja Élhetőbb Kárpát-medence: élhetőbb bolygó. Közös felelősségünk, hogy a köznevelési intézmények munkája révén mind több fiatal váljon a környezet és az egészség megóvására elkötelezett felnőtté. Azok az iskolák vagy kollégiumok, amelyekben a fenntarthatóságra nevelés átgondoltan és rendszerszerűen hatja át a napi gyakorlatot, az ökoiskolai hálózat részeként még eredményesebben működhetnek. Minél szélesebb körben válnak az intézmények a hálózat részévé, annál jobban segíti az a közös célok elérését.

 

A pályázat célja azon intézmények elismerése Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címmel, amelyek egészintézményes módon foglalkoznak a fenntarthatósággal, így járulva hozzá ahhoz, hogy a fenntarthatóság elvei a jövő nemzedékek számára a mindennapok természetes részévé váljanak.

 

 

A 2020/2021. tanévre kiírt Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címpályázat a jelen pályázati felhívás szerint és az online pályázati kérdőív kitöltésével és beküldésével nyújtható be 2020. március 31-én 12:00-ig.

A pályázat elérhetősége:

https://bit.ly/35fkfjl (vagy http://oktatasikerdoivek.emmi.gov.hu/index.php/384158?lang=hu).

A pályázat fontos része a www.okoiskola.hu oldalról letölthető a szándéknyilatkozat, amelyet kérünk az iskolában megőrizni.

A pályázatról további technikai információt Halácsy Ágnestől a +36 1 896 6242 telefonszámon vagy az okoiskola@emmi.gov.hu e-mail címen kérhetnek.  

A pályázati kiírásról bővebben itt tájékozódhat