Országos faültetési kampányban vettünk részt a Fenntarthatósági témahéthez kapcsolódóan

A Témahét célja, hogy a Föld Napjához és az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz kapcsolódó fenntarthatóság üzenetét az iskolákból kiindulva a pedagógusokon és diákokon keresztül közvetítse az egész társadalom felé.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén már az 5. alkalommal hirdette meg a köznevelésben futó komplex fenntarthatósági programot, a Fenntarthatósági Témahetet. A program Áder János köztársasági elnök fővédnökségével évente 1.500 iskola közel 350.000 diákját éri el. A Témahét célja, hogy a Föld Napjához és az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz kapcsolódó fenntarthatóság üzenetét az iskolákból kiindulva a pedagógusokon és diákokon keresztül közvetítse az egész társadalom felé.

 

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Parkok a Fenntarthatósági Témahét kiemelt partnerei.

A 2020. évi Fenntarthatósági Témahét három kiemelt témájához kapcsolódóan (egészségnevelés, klímavédelem és energiahatékonyság) országos kampányok is meghirdetésre kerültek, így a klímavédelem keretében az országos faültetési kampány.

 

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság az őszi faültetési akcióterv keretében, a működési területén található oktatási intézmények közül 20 általános és középiskola részére összesen 40 db facsemetét juttatott el. A hazai gyümölcsfajok és egyéb állományalkotó fafajok csemetéit Igazgatóságunk munkatársai 2020. november 4. és 13. között szállították ki és adták át az iskolák számára.

Az iskolák köszönettel és örömmel fogadták a felajánlott fákat és többen is jelezték, hogy a jövőben is szívesen csatlakoznak hasonló programokhoz.    

 

Ezúton is kívánjuk, hogy valamennyi elültetett fácska erősödjön meg, ékesítsék az iskolák udvarait. Legyenek hosszú életűek és szolgáljanak tartós táplálkozó- és búvóhelyként a helybeni élővilág apraja-nagyja számára.

 

Az akció képei a Galériában ITT tekinthetők meg!