Rackajuh vételi lehetőség

2021.08.16.

Nyilvános értékesítési felhívás

 

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság (9435 Sarród Rév-Kócsagvár Postafiók 4.) a továbbiakban mint értékesítő a Magyar Állam tulajdonában és az Igazgatóság vagyonkezelésében lévő 320 db Hortobágyi racka bárány és 100 db anyah juh nyilvános értékesítési felhívását teszi közzé.

 

A vagyonkezelő értékesítést hirdet 2021. augusztus 16-tól  2021. augusztus 31-ig terjedő vételi szándék visszajelzési határidővel.

 

Az állatok megvásárlását megnyerő (csak tenyészetkóddal rendelkező) ajánlattevő általi állatszállítása a Magyar Állam tulajdonában és az ajánlatkérő vagyonkezelésében lévő állattartó telepről (9435 Sarród Hídi-major) történik a szerződéskötéstől 2021. szeptember 30-ig terjedő időszakban.

 

A 320 db racka juh bárány egyedek becsült súlya:

        - 15 kg-tól 30-ig (születési időtől függően) – születési időszak: 2021. 03.16-tól 04. 30-ig.

 

 

Értékesítési irány ár:

 

- Súlymérés esetén:

 

  • bárány 15 kg - 22 kg közötti súly esetén: 650 Ft/kg +5 % Áfa
  • bárány 23 kg – 30 kg közötti súly esetén: 600 Ft/kg + 5 %  Áfa

 

- Darab számos vásárlás esetén:

 

  • bárány egységes db ár: 15.000 Ft/db + 5 %Áfa

 

Az anya juh db ár egységesen: 30.000,- Ft/db + 5 % Áfa

 

Helyszíni szemle:

Az értékesítő az értékesítés tárgyát képező jelen pályázat időtartama alatt meglévő egyedek megtekintésére Ungvári Károly állattenyésztési referenssel (tel: +36-30/5745639) történő előzetes egyeztetést követően biztosít lehetőséget a teljes időtartam alatt.

 

 

Az értékesítésre vonatkozó feltételek

  • Az értékesítést a felek adásvételi szerződés útján bonyolítják le.
  • A szállítás ütemezetten történik az ajánlatkérő lehetőségeinek, ill. a nyertes ajánlattevő kapacitásának függvényében. Ajánlatkérő és a nyertes ajánlattevő megállapodnak a szállítás ütemezéséről a teljes vételár kiegyenlítését követően. A szállítás ütemezését a Felek írásbeli megállapodásban rögzítik.
  • A birtokba adás helye a fent megjelölt állattartó telepek közül az, amelyiken az elszállítandó állatok tartása történik. A nyertes ajánlattevő köteles gondoskodni az értékesítésre kerülő egyedek telephelyekről történő elszállításáról.
  • A számlázás alapját a Felek közös jelenlétében történő mérlegelt nettó élősúlyok képezik – kivétel a db ár egyezség esetén.
  • A megvásárolt állatok egészségi állapotáról a hatósági igazolást a nyertes ajánlattevő részére az értékesítő képviselője az elszállításkor adja át.
  • Minden egyes fuvarról a szállítás során szállítólevelet kell kiállítani a telephelyekről történő elindulás időpontjának feltüntetésével.
  • A nyertes ajánlattevő köteles az állat gépjárműre felrakása és elszállítása során az állatoknak a szállítás és a kapcsolódó műveletek közbeni védelmére vonatkozó 1/2005/EK rendelet végrehajtás szabályairól szóló 88/2008. (VII. 18.) FVM rendelet és az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 113. § /EKÁER/ előírásait betartani.

 

 

Sarród, 2021. augusztus 16.

 

                                                                                  Kulcsárné Roth Matthaea

                                                                                                   igazgató