Védjegyes pályázatot hirdetünk!

2022.02.08.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes, helyi előállítású termékeknek, amelyeket a Fertő- Hanság Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területen (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000) készítenek és előállításuk a természet védelmével összhangban történik.

 

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

  • élelmiszer termékek;
  • kézműves termékek.

 

 

A védjegy célja

 

A helyi termelésű és előállítású termékek népszerűsítése, piacra jutásuk és megbecsülésük növelésének elősegítése, a hagyományos mesterségek megőrzése, továbbá a természettel harmonikus gazdálkodás elősegítése.

További  információk: http://nemzetiparkitermek.hu/vedjegy/.

 

 

Pályázati csomag

 

A védjegy elnyeréséhez védjegyhasználati kérelmet kell benyújtani, melyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el. A pályázathoz szükséges dokumentumok letölthetők az Igazgatóság honlapjáról: https://www.ferto-hansag.hu/nemzeti-parki-termek.html.

 

 

Benyújtás módja

 

A kérelmet egy példányban, termékmintával és fényképes dokumentációval együtt postai úton vagy személyesen a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósághoz (9434 Fertőújlak, Petőfi Sándorutca 23/A) kell eljuttatni 2022. április 29-ig.

(Romlandó termékek esetén a termékminta leadásáról előzetes egyeztetés szükséges.)

 

 

További információk:

Szalai Sára

szalai.sara@fhnp.hu
+3630/353-8067