Átadták a Csárda Természetvédelmi Központot

2022.03.18.

Az elmúlt évtizedben a nemzeti park igazgatóságok váltak a hazai ökoturizmus legnagyobb letéteményeseivé, melyekben éves szinten 1,6 millió látogató fordul meg – hangzott el ma a „Csárda” Természetvédelmi Központ ünnepélyes avatóján március 17-én.


Az egykori fertői Halászcsárda épülete hosszú évekig gazdátlanul állt Balf határában, ma viszont egy több funkciót betöltő ökoturisztikai létesítményként adta át Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, Kulcsárné Roth Matthaea, a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója és Barcza Attila országgyűlési képviselő.

A felújított csárdaépület a fertői természetvédelmi őrszolgálat bázisaként és a környezeti nevelés egyik új objektumaként működik majd, betöltve a Fertő nyugati partján régóta fennálló infrastrukturális és ökoturisztikai hiányosságokat. A beruházás egy hosszú folyamat eredményeként, a határon átívelő INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program Nedunet projektjének kereteiben valósult meg.

 

Az ünnepség egy másik örömteli eseménynek is helyet adott: elbúcsúztattuk Dr. Ambrus András zoológus és Fülöp Tibor természetvédelmi őr kollégánkat, akik az Igazgatóságon eltöltött több évtizedes kiváló munkásságukért elismerő oklevélben részesültek. Köszönjük a munkájukat!
 

 

További részletek és képek olvashatók:

https://kormany.hu/hirek/atadtak-a-csarda-termeszetvedelmi-kozpontot

https://www.sopronmedia.hu/cikkek/atadtak-a-csarda-termeszetvedelmi-kozpontot