Varázslatos Magyarország: A magyar természetfotó nagydíja és kiállítása

2022.05.02.

A Varázslatos Magyarország (VM) ezreket megmozgató, immáron 13 év óta rendezett természetfotós pályázata keretében a fotósok kilenc hónapon át versenyeznek egymással a havonta kiosztott díjakért, majd az év végi dobogós helyezésekért.

 

Ezen felül a Varázslatos Magyarország - a nemzeti park igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával - 2022-ben megalapította az ország természetfotós társadalmának legkiemelkedőbb alkotóinak járó elismerését: A magyar természetfotó nagydíját. A legeredményesebb fotósoknak járó Arany Daru szobrot elsőként a legutóbbi, 2021-es pályázati évad első három helyezettje vehette át.

A díj annak elismerése, hogy az alkotók egyévnyi kemény munkával és tehetségük folytonos bizonyításával kiérdemelték a pályázat legjobbjainak járó helyet. A természetfotósok maradandó értéket teremtenek, hiszen hűen adják vissza természet szépségét, illetve mutatják be annak jelen állapotát, így a természetfotózás kiemelkedő szerepet játszik abban, hogy felhívja a figyelmet a természet védelmére. A Varázslatos Magyarország A magyar természetfotó nagydíjával ezt köszöni meg a természetfotósoknak.

 

Az átadó ünnepségnek, egyben a 2021-es fotópályázati évad legszebb fotóiból készült kiállítás nyitórendezvényének az Uránia Nemzeti Filmszínház adott otthont április 1-jén.

Az eseményről bővebben itt olvashat, összefoglalója megtekinthető a youtube-on és facebook-on is.


A kiállítás jelenleg a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tekinthető meg, majd az alábbi helyszíneken: 

  • Gödöllői Királyi Kastély: június 18.  – augusztus 9.   
  • Magyar Természettudományi Múzeum: augusztus 10. – szeptember 12.
  • Flesch Központ, Mosonmagyaróvár: október 3. – november 3.
  • Egyeztetés alatt: evosoft Székház, Pallavicini Kastély Sándorfalva - Fotóhét.

 

A kiállítás teljes anyagát, 192 természetfotót tartalmazó, a VM győztes természetfotósainak munkáját és a magyar nemzeti parkokat bemutató fotóalbum is az alábbi oldalakon rendelhető meg:

 

További információk:

https://varazslatosmagyarorszag.hu/

 

Fotó:

https://varazslatosmagyarorszag.hu/esemenyek/a-varazslatos-magyarorszag-atadta-a-magyar-termeszetfoto-nagydijat-es-megnyitotta-termeszetfoto-kiallitasanak-kapuit