Nemzetközi fotópályázat a „Vadvilág világnap” alkalmából

Az idén március 3-án negyedik alkalommal ünnepeljük a Vadvilág világnapot. Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy ez alkalomból, a veszélyeztetett állat- és növényfajok kereskedelmének szabályozásával foglalkozó nemzetközi természetvédelmi egyezmény, a CITES Nemzetközi Titkársága „A fiatalok szemén keresztül” címmel ifjúsági fotópályázatot hirdetett.

A fotópályázat célja hogy a figyelmet a vadvilág megóvására, a veszélyeztetett fajokat érintő kihívásokra fordítsa, és lehetőséget biztosítson a fiataloknak, hogy e fontos témában ők is „hallathassák a hangjukat”.

A 10 és 24 év közötti fiatalok a vadvilág csodáit és változatosságát, vagy a fiatalság természetvédelem iránti elköteleződését mutathatják be egyéni, művészi fotóikon keresztül a 2017. január 14. – 2017. február 13. közötti nevezési időszakban a Wild Wildlife Day honlapján közzétett pályamunkáik segítségével.

A pályázat leírásáról, a részvétellel és a pályaművekkel kapcsolatos feltételekről, valamint a díjazásról részletes tájékoztató a CITES honlapján, angol nyelven olvasható.

 

A leendő pályázóknak sok sikert kívánunk és reméljük, minél több magyar fiatal vesz részt e nemes programban.

 

Fordítsunk több figyelmet az élővilág megőrzésére!