Pályázati felhívás a Fertő-Hanság Nemzeti Parki Termék védjegy kérelmezésére

A Nemzeti Parki Termék védjegy használatának célja a védett természeti területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, gazdálkodó szervezetek támogatása, termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeik bővítése, a környezettudatosság, a térség természeti, táji és kulturális sajátosságainak, hagyományainak megőrzése jegyében.

Pályázatunk alkalmával a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi, kereskedelmi forgalomba hozható kézműves termékeknek és élelmiszer termékeknek, melyek többnyire természetes alapanyagokból készülnek és igazoltan a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság működési területéről, védett természeti területről és/vagy Natura 2000 területről származnak, és előállításuk a térség hagyományain alapszik. A pályázatot elnyerők 5 évig jogosultak a védjegy használatára, a termékek megjelennek a nemzetiparkitermek.hu oldalon, valamint számos rendezvényen bemutatásra kerülnek országos szinten. 

 

Pályázni az alábbi termékekkel lehet:

  • borok
  • gyümölcsitalok és gyümölcslevek, szörpök és lekvárok
  • mézek (kivétel akác, aranyvessző, bálványfa és selyemkóró méz)
  • cukrász és péksütemények
  • szappanok
  • fából, nádból, gyékényből, kőből készült kézműves termékek
  • csipkék és hímzések

 

Letölthető dokumentumok:
FHNPI_npt_palyazati_feltetelek.pdf

FHNPI_npt_vedjegy_felhivas.pdf

FHNPI_npt_vedjegy_kerelem.pdf

FHNPI_npt_vedjegyhasznalati_szerzodesminta.pdf

 

Benyújtás módja:

A kérelmet aláírva egy példányban, egy termékmintával együtt postai úton, vagy személyesen a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósághoz kell eljuttatni.

 

Határidő: 2018. március 23. 

További információ: Véghelyi Eszter (Tel.: +3630/560-75-13; e-mail: veghelyi.eszter@fhnp.hu)