Mesterségem címere

Rajzverseny és történetíró pályázat

MESTERSÉGEM CÍMERE

címmel rajzversenyt és történetíró pályázatot hirdetünk

 

Rajzverseny:

Hallottál már a tímárokról, bognárokról s arról, hogy mit míveltek a kékfestők? Hogy mi fán terem a vákáncsos? Hogy mi köze van a cellérnek a sóhoz? Hogy mi a vejsze és a cserény? Visel-e kacagányt a bojtár? Ki mehet el a sóhivatalba?

Hát nézz utána! :)

Feladatod, hogy elfeledett mesterségek közül válassz ki egyet és rajzold le, hogy hogyan képzeled el egy napját az általad választott mesterség képviselőjének.

 

A rajzversenyt három korcsoportnak hirdetjük meg:

  • 6-10 éves
  • 11- 16 éves
  • 17- 22 éves korosztályok számára

 

Történetíró pályázat:

Kutakodj a családodban és ismerőseid körében! Mivel foglalkoztak nagyszüleid, dédszüleid? Hallottál tőlük érdekes történeteket? Megosztod velünk? Vannak ezzel kapcsolatosan régi fényképeid?

Mesélj régi mesterségekről és hozzájuk kapcsolódó kedves történetekről 2db A4-es oldal terjedelemben.

 

Pályázatokat, meséket és rajzokat kérjük postai úton eljuttatni a Csapody István Természetiskola címére (9434 Fertőújlak Petőfi S. u. 23/A) vagy e- mail címünkre: az oktatas@fhnp.kvvm.hu –ra 2017. október 13-ig. Pályázatoddal együtt küldd el neved, e-mail címed és korcsoportodat.

 

Az eredményhirdetésre október 14-én kerül sor Lászlómajorban a XI. Dunántúli Magyar Szürke Szarvasmarha Tenyészbika Szemle és Vásár keretein belül. A legjobbak között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

 

Jó nyomozást kívánunk! :)