XI. Dunántúli Magyar Szürke Szarvasmarha Tenyészbika Szemle és Kézműves Kirakodóvásár

Nagy érdeklődés mellett zajlott őszi rendezvényünk, ahol színes és mozgalmas programok várták a XI. Dunántúli Magyar Szürke Szarvasmarha Tenyészbika Szemle és Kézműves Kirakodóvásárra érkezőket.

A rendezvény látogatói számos lehetőség közül választhattak ezen a napsütéses szombati napon . Míg a tenyészbikák szemléje - hagyományosan - a Hídi-majorban zajlott, a lászlómajori Bemutató Majorság és Látogatóközpont területén színes vásári forgatag vette kezdetét, ahol mindenki megtalálta a kedvére való programot. A gyerekeket kézművességgel, kültéri illetve beltéri játékokkal, zenés produkcióval vártuk. Nagy érdeklődéssel futott extra programunk: a Mobil Planetárium, amely egy virtuális csillagközi utazásra hívogatta az érdeklődőket. Aki többet szeretett volna megtudni a környzettudatos életmódról, lehetősége volt egy környékbeli biogazdálkodóval beszélgetni, illetve saját ökolábnyom tesztjét elkészíteni. A rendezvénysátorban egy ifjú tehetség, Varga Luca népdalénekes örvendeztette meg előadásával a hallgatóságot, aki természetes könnyedséggel adott elő népdalokat citerakíséret mellett. Az ezt követő néptánc és lovassolymász bemutató szintén nagy sikert aratott. 

Mozgalmas és sokszínű rendezvény van mögöttünk, amely reméljük, hogy vendégeink tetszését is elnyerte és jövőre is megtisztelnek benünnket érdeklődésükkel.

Fotó: FHNP archív