Csapody István Természetiskola - Fertőújlak

Csapody István Természetiskola

A védett területek ölelésében, Fertőújlak település határában elhelyezkedő épület valaha a határőrség egyik bázishelye volt. Jelenleg a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba érkező látogatók (kiránduló-, iskolás- és diákcsoportok, táborozók, kerékpáros turisták) igényeinek kiszolgálását is célzó információs központ, szálláshely és oktatóközpont működik benne.

Az épület területi elhelyezkedése, felszereltsége és belső tereinek kialakítása révén  ideális helyszíne az erdei iskolás programoknak és különféle táboroknak.
 
Az épületben, 11 szobában összesen 42 fő elhelyezésére van lehetőség (1 db 2 ágyas,10 db 4 ágyas szoba). A négyágyas szobákhoz két szobánként közös fürdő és WC tartozik, a kétágyas szoba külön fürdővel rendelkezik.        A napi étkezésekhez a földszinti étkező biztosít elegendő férőhelyet.

​                                            
    
  
Tantermi foglalkozásokhoz, előadásokhoz, kézműves foglalkozásokhoz: egy emeleti előadóterem, könyvtár, a földszinten vetítő- és konferencia terem, valamint egy külső foglalkoztató épület áll rendelkezésre.


        


Az épület alsó részében foglal helyet egy, a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeit bemutató, továbbá a vízi gerinctelenekről szóló kétnyelvű (német-magyar) kiállítás is.

        
A hátsó udvar kerti padokkal és asztalokkal berendezett zárt, füves-fás udvara kiváló lehetőséget biztosít szabadtéri játékok, csoportos foglalkozások lebonyolítására.

 
Fontos tudnivalók:
  • ágyneműt, törölközőt biztosítunk;
  • az étkezés szervezésekor kérjük, hogy munkatársainkkal (az erdei iskolai csoporttal kapcsolatot tartó kollégával) legyenek szívesek felvenni a kapcsolatot;
  • egyszerűbb ételek elkészítésére, illetve melegítésre alkalmas tea-konyha van az étkezőben;
  • a zárt belső park területén lehetőség van sportolásra (foci), szabadtéri játékok szervezésére (számháború) továbbá szalonnasütésre, bográcsozásra (tűzifát biztosítunk, bográcsot hozni kell).
  • A Természetiskola HÁZIRENDJE: KLIKK! 
  • szobabeosztás

A szállással (bejelentkezés, regisztráció) kapcsolatos FONTOS tudnivalók: KLIKK!

Az épületről képeket a galériában, ide kattintva talál a kedves érdeklődő.