Hanság Élővilága Kiállítás - Öntésmajor

Hanság Élővilága Kiállítás

A hajdanán gazdatiszti lakásnak készült épület és a hozzá tartozó udvari rész 1981-óta ad otthont egy szépen felépített, jó tematikájú kiállításnak.

A Hanság élővilága c. kiállítás magába foglalja a természet és az ember által formált táj történetét csakúgy, mint az itt letelepedett hanyi ember életét, korabeli mesterségeit, a változásokhoz alkalmazkodni próbáló, megújulásra igyekvő állat és növényvilágot, élőhelyeket, életközösségeket. A kiállított anyag az évtizedek során változott, napjaink igényeit/technikai újításait is szem előtt tartva korszerűsödött.
 
Ennek is köszönhetően, az öntésmajori bemutatóhely rendszeres és kedvelt programhelyszíne a Hanságot megismerni vágyó túrázóknak csakúgy, mint a nemzeti park környezeti nevelési programjain részt vevő diák és óvodai csoportoknak. Az épület előadóterme egyben lehetőséget ad arra is, hogy a programok terepi része előtt, vagy épp azt követően, vagy az adott témával kapcsolatosan, vagy egy erdei iskolai foglalkozás lezárásaként, a résztvevőkkel közösen összegezzük az újonnan megszerzett ismereteket.
 
A kiállítás részleteiről képeket a galériában, ide kattintva talál a kedves érdeklődő.