Szigetközi TK Központ - Lipót-Gombócos

Gombócos

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságához tatozó Szigetközi Tájvédelmi Körzet központi épülete hajdan gátőrház volt. Ebből adódóan a „világtól” elzárt nyugodt, csendes helyen található. Jelenleg a kétszer tíz férőhelyes, emeletes ágyas szálláshely azokat a kedves vendégeket, iskolás csoportokat várja, akik a kicsit nomádabb körülményektől sem riadnak vissza, vagy akár ezt keresik. Cserébe a zavartalan pihenés lehetőségét kínálja a hely.
Nyári táborok szervezésére, csapatépítő tréningek helyszínének, baráti társaságok együtt létére kiválóan alkalmas helyszín. A Nemzeti Park Gombócoshoz kötődő eseményei: túrák kiinduló pontja, természetismereti programok és nyári napközis illetve bent alvós táborok helyszíne melyekre szeretettel várunk minden érdeklődőt.
A szobáktól függetlenül, az udvarról nyílnak a fürdők, WC-k (nemenként 1-1). Melegítő konyha, étkezővel is rendelkezésre áll a vendégek számára, valamint bográcsozásra, szalonnasütésre alkalmas udvari tűzrakó hely is található a területen.

Fontos tudnivalók: 
  • Szállóvendégeinknek ágyneműt adunk.
  • Helyszíni kenubérlés – a szükséges felszereléssel - biztosított.
  • A falvak közelsége lehetővé teszi napi szinten az élelmiszer beszerzését, illetve az ott található vendéglők a meleg étkezés lehetőségét is kínálják.
  • A lipóti termálfürdő kb. 3 km-re található Gombócostól.
  • Lipótról kiindulva a szabadon látogatható Holt-Duna tanösvény kellemes kirándulós program lehetőség. Ehhez igény esetén szakvezetést is tudunk biztosítani.