Bemutatóhelyek - Bemutató Majorság, Lászlómajor

Kedves Látogatóink!


A járványügyi helyzettel kapcsolatban hozott intézkedéseknek megfelelően a lászlómajori Bemutató Majorság kiállítása és múzeuma 2020.11.11-től ZÁRVA tart.

Az ajándékbolt nyitvatartása:
kedd-szombat 09:00-16:00Az ajándékboltban a szájmaszk használata kötelező!


Nyitvatartás
Belépőjegy árak
Információ

A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, Sarród település szomszédságban található Lászlómajor, az Esterházyak egykori gazdasági központja. A mintegy 150 éve kialakított majorság 2012 nyara óta, megújult funkcióval és "köntösben" fogadja az idelátogató kirándulókat, felnőtt- és gyerekcsoportokat.

Kiállítások: a A-épületben láthatjuk az Fertő-tájon és a Hanságban egykor virágzó gazdaságok, az 
Esterházy majorok mindennapjait bemutató hagyományos gazdálkodási formákat, ránk maradt képi és tárgyi emlékeket, míg a B-épületben visszatérve a jelenbe, a bennünket körülvevő természeti környezet jellemző élőhelytípusaival ismerkedhetünk meg egy interaktív és látványos kiállítás segítségével. 

Szabadtéri funkciók: a majorság udvar hátulsó területén került kialakításra a régi magyar háziállatfajtákat bemutató karámsor. Itt olyan ismert és kevésbé ismert, a korabeli parasztgazdaságok udvarán élt jószágokat láthatunk, mint a magyar szürke szarvasmarha, a házi bivaly, a racka juh, a cikta juh, a tejelő cigája, a mangalica és a magyar baromfifajták egyedei.

A főépületek közötti füves tér ad helyet az ivókúttal és pihenőpadokkal kialakított játszótérnek, amely kisebbek kikapcsolódását biztosítja, míg a nagyobbak és a felnőttek az interaktív természetismereti játékokból, (pl: beszélő táblák, vejsze-labirintus) álló „élményösvényen” tehetik próbára tudásukat.

A látogatóközpont épületegyüttesében az említett kiállítások mellett egy kb. 60 főt befogadó konferenciaterem szolgálja a különféle rendezvények, konferenciák lebonyolítását.

A majorságról képeket a galériában, ide kattintva talál a kedves érdeklődő.

A fűszernövénykertről itt olvashat.

A hatékonyabb tájkoztatás érdekében tábláinkon több helyen QR-kódokat helyeztünk el, melynek segítségével a látogatók okostelefonjaik vagy tabletjeik és egy QR-kód olvasó aplikációval további információkat kaphatnak.

A majorság belépődíj ellenében látogatható:
Nyitvatartás

Kedves Látogatóink!


A járványügyi helyzettel kapcsolatban hozott intézkedéseknek megfelelően a lászlómajori Bemutató Majorság kiállítása és múzeuma 2020.11.11-től ZÁRVA tart.

Az ajándékbolt nyitvatartása:
kedd-szombat 09:00-16:00


 

INFORMÁCIÓ:

Sarród-Lászlómajor
Tel.: 06-99/371-692
e-mail: info@fhnp.hu
GPS: 47°40'01.50"N / 16°51'05.25"E