Bemutatóhelyek - Kócsagvár

Kedves Látogatóink!

Nyitvatartás
Információ


Az elmúlt évszázadokban még főképpen halászatól, nád- és gyékényfeldolgozásból éllő sarródi nép falujában rév is működött, azonban a térség folyamatos lecsapolása következtében a Fertő összezsugorodott. Így a sarródi kikötőre sem olt már szükség.
Helyén ma hazánk ötödik nemzeti parkjának 1993-ban átadott központi épülete, a Kócsagvár áll. Nevét a helyi madárvilág egyik jellemző képviselőjéről, a nagy kócsagról kapta. 

A Makovecz Imre neve által fémjelzett organikus építészeti stílust követte az épületet tervező hegykői születésű Zámbó Terézia és férje, Koller József.

Az építéskor hazánk legnagyobb náddal fedett épülete besenyő halászfalut imitál. A főépületre jobb oldalról felfűződő házacskák oromfalán a fertő-táji építészet hagyományos díszítőelemeit is felfedezhetjük.
Az épületegyüttes díszes kapuja külön jelentéstartalommal bír. Két egymás felé forduló nagy kócsagot ábrázol, ahol a kapuszárnyak az üdvözlésre kitárt madarak szárnyait szimbolizálják. 

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság központjának első két épületszárnyában szálláshely működik, amely egész évben folyamatosan üzemel.
A főépület összekötő folyosójára csatlakozó további négy épületszárny irodáknak ad otthont, melyekben a nemzeti park igazgatóság munkatársai végzik az élővilág-védelmi, kutatási, és vagyongazdálkodási munkájukat.
Rendezvények, konferenciák számára bérelhető a főépületben található 40-80 fő befogadására alkalmas előadó-terem.

Nyitvatartás:

A központ egész évben, belépőjegy váltása nélkül, szabadon látogatható! 

Információ:  +36 30 166 0950


Információ:

9435 Sarród, Rév-Kócsagvár Pf. 4.
Tel: 0036 99 537 620
Fax: 0036 99 537 621
e-mail: info@fhnp.hu