Bemutatóhelyek - Kócsagvár

Az igazgatóság központja, a Kócsagvár Sarródon, a Fertő-táj és a Hanság találkozásánál fekszik. A Koller József által tervezett, 1993-ban felavatott épület a Fertő vidék népi építészetére jellemző faszerkezeteivel és nádtetejével a környéken az egyik legjellegzetesebb.
Elsősorban a nemzeti park irodái, illetve szálláshely működik benne. Gyakori helyszíne azonban erdei iskolás programoknak, különféle táboroknak és továbbképzéseknek. A madarakban gazdag területekhez és pusztai élőhelyekhez való közelsége révén a beltéri foglalkozások mellett terepi gyakorlatok helyszínéül is szolgálhat.

 


Az ajándékbolt visszaköltözött Lászlómajorba!Nyitvatartás                                                Belépőjegyek ára                                               Információ
                           


Bár már 1990 nyarán határoztak arról, hogy a nemzeti park (ekkor még jogelődje, a Nyugat-dunántúli Természetvédelmi Igazgatóság, majd 1991-től nemzeti park) leendő központja Sarródon lesz, az építkezés alatt Sopronban (a Kakasos házban) székelt az igazgatóság. A Kócsagvárat Sarród külterületén, a Ríben (Révben) kezdték építeni, egy tisztáson a környező akác-és fűzerdőben - innen is kapta a címében látható elnevezést: Rév-Kócsagvár. Az alig észrevehetően lapos domb a lecsapolások előtt kis félsziget lehetett, ahol kiköthettek a révhajók - valószínűleg ebből az időből származik az elnevezés. A Kócsagvár átadására 1993. október 25-ig kellett várni.

Az igazgatóság központjaként leginkább irodaépületként működik, de jellegzetes körtermében különböző, kisebb rendezvények, kiállítások is helyet kaphatnak.
Ezeken kívül a Kócsagvár első két épületszárnya egész évben igénybe vehető szálláshelyet is kínál (24 fő). Minden szobához külön fürdőszoba (zuhanyzó) és WC tartozik.
Az épülethez zárt udvar, illetve gépkocsi parkoló tartozik.
A füves terület kiváló lehetőséget biztosít különféle szabadtéri játékok, csoportos foglalkozások lebonyolítására.

Nyitvatartás

Az épület megtekintésére - bejelentkezés nélkül - lehetőség van:

  • hétköznaponként: hivatali időben, 8:00-16:30 között;
  • az állandó portaszolgálatnak köszönhetően akár hétvégén is.
 
Az ajándékbolt visszaköltözött Lászlómajorba!


Belépőjegyek ára

Az épület térítésmentesen megtekinthető.

 

Információ

Cím: 9435 Sarród, Rév-Kócsagvár
(GPS: 47.638635 16.863343)

+36 99/537 628
fhnp@fhnp.hu