Tanösvények - A Pannonhalmi Tájvédelmi Körzetben

  • Holt-Rába Természetvédelmi Bemutató Útvonal

Az útjelzőkkel, pihenőkkel, információs táblákkal és megfigyelő tornyokkal ellátott tanösvény a Holt-Rába növény és állatvilágát mutatja be a természet szépségei iránt érdeklődő látogatóknak. A bemutató útvonal Győrtől nem messze, Gyirmót község határában fekszik. Hossza 6 km.
GPS: 47°38'22.18" N ; 17°33'57.11" E 
Egész évben, szabadon látogatható!

  • Pannonhalmi Természetvédelmi Bemutató Útvonal

A Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet főapátsági sétaút mellett kialakított tanösvénye. Az információs táblákkal, útjelzővel ellátott, 3 km hosszú tanösvény a Világörökség részét képező Pannonhalmi Főapátságtól indul. A bemutató útvonalon végighaladva, az adott helyre jellemző természeti értékekkel ismerkedhetnek meg az idelátogatók.
GPS: 47°33'11.04" N ; 17°45'41.41" E
Egész évben, szabadon látogatható!

  • Ravazd - Sokorópátka Természetvédelmi Bemutató Útvonal

A Ravazdot - Sokorópátkával összekötő tanösvény 15 km hosszú, inkább kerékpárosok számára javasolt. A gyalogos látogatóknak ajánlott szakasz hossza 6 km. A tanösvény elején és végén általános ismertető tábla van elhelyezve, így az útvonal két irányból is bejárható. Az út mentén színes képekkel illusztrált ismertető táblák vannak kihelyezve. Az érdeklődő természetjárók a Pannonhalmi-dombság jellemző természeti értékeivel ismerkedhetnek meg a túra során. 
GPS: 47°30'26.94" N ; 17°44'55.26" E
Egész évben, szabadon látogatható!