Hírek

Programajánló 2017

programok, látogatóközpontok, bemutatóhelyek, szálláshelyek, tanösvények a védett természeti és kultúrális értékeink megismeréséhez

Bővebben

Természetes Erdeinkért Pályázat

A WWF Magyarország és partnerei a LIFEinFORESTS című LIFE projekt keretében poszter pályázatot hirdetnek a Natura 2000 erdőkkel kapcsolatos kérdések és gyakorlatok témájában.

Bővebben

Vándorkiállítás partfal-lakó madarainkkal

A víz építő és romboló munkája, mint élőhely-teremtés; az ártér élővilága, partfal-lakó madaraink és viszontagságok, izgalmak a madárvonulás során társasjáték formájában is...

Bővebben

Közlemény - Veszélyes lehet a a Fertőn korcsolyázni

Az utóbbi hetekben a kedvező időjárás miatt sok helyen vastag jég képződött megyénk állóvizein, ezért a korcsolyázni vágyók tömegesen jelentek meg a legkülönbözőbb helyeken.

Bővebben

Nemzetközi fotópályázat a „Vadvilág világnap” alkalmából

Az idén március 3-án negyedik alkalommal ünnepeljük a Vadvilág világnapot. Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy ez alkalomból, a veszélyeztetett állat- és növényfajok kereskedelmének szabályozásával foglalkozó nemzetközi természetvédelmi egyezmény, a CITES Nemzetközi Titkársága „A fiatalok szemén keresztül” címmel ifjúsági fotópályázatot hirdetett.

Bővebben

Új túrák és programok 2017-ben!!!

Természetjáró, -kedvelő barátaink figyelmébe ajánjuk legújabb szakvezetéses programjainkat IDÉN a csodás Szigetközben és a Hanság É-i részein is!

Bővebben

ÚJDONSÁG! Fertő-parti felfedező

Egyre több helyen kapható a "természetvédő" családi társasjáték, amely a Fertő-parti élő környezet megismerésére hív 3 éves kortól mindenkit!

Bővebben

Címlapfotók Juhász Attilától

Ilyen Magyarország legszebb sós vizű tava, a Fertő. A különleges természeti adottságokkal rendelkező tó és környéke nem csak sportolásra, pihenésre alkalmas, számos különleges tulajdonsága miatt is megéri felkeresni.

Bővebben

A tengelic nyerte az "Év madara" címet

Az MME 1979-ben indított "Év madara" programjának célja és küldetése olyan fajok vagy madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása, melyek védelmében a lakosság egészének vagy egyes csoportjainak (például: gazdálkodók, vadászok, pedagógusok) különösen fontos szerepe van.

Bővebben

MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET kapott kollégánk: Udvardy Ferenc

Április 21-én, a Föld Napja alkalmából Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszter kitüntetéseket adott át a természetvédelemben dolgozóknak. Örömünkre szolgál, hogy a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság dolgozója is a kitüntetettek között szerepel. Sok szeretettel gratulálunk a kitüntetettnek! MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET kapott:Udvardy Ferenc A Fertő - Hanság Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területfelügyelője Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Bővebben