Visitor Center - Lászlómajor Manor

A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, Sarród település szomszédságban található Lászlómajor, az Esterházyak egykori gazdasági központja. A mintegy 150 éve kialakított majorság 2012 nyara óta, megújult funkcióval és "köntösben" fogadja az idelátogató kirándulókat, felnőtt- és gyerekcsoportokat.

Opening hours - Shop and exhibitions
Tickets
Information

Kiállítások: az épületegyüttes termeiben a Fertő és a Hanság tájegységeire egykor jellemző hagyományos gazdálkodási formákat, valamint az állattenyésztéshez kapcsolódó és mára már elfeledett régi magyar mesterségeket ismertető kiállítások kaptak helyet, képi- és tárgyi emlékekkel gazdagon kiegészítve. A fogadótér folyosóján a Fertő-táj és a Hanság természetvédelem-történeti kiállítása látható. 

Szabadtéri funkciók: a majorság udvar hátulsó területén került kialakításra a régi magyar háziállatfajtákat bemutató karámsor. Itt olyan ismert és kevésbé ismert, a korabeli parasztgazdaságok udvarán élt jószágokat láthatunk, mint a magyar szürke szarvasmarha, a házi bivaly, a racka juh, a cikta juh, a tejelő cigája, a mangalica és a magyar baromfifajták egyedei.

A főépületek közötti füves tér ad helyet az ivókúttal és pihenőpadokkal kialakított játszótérnek, amely kisebbek kikapcsolódását biztosítja, míg a nagyobbak és a felnőttek az interaktív természetismereti játékokból, (pl: beszélő táblák, vejsze-labirintus) álló „élményösvényen” tehetik próbára tudásukat.

A látogatóközpont épületegyüttesében az említett kiállítások mellett egy kb. 60 főt befogadó konferenciaterem szolgálja a különféle rendezvények, konferenciák lebonyolítását.

Túrasegédlet megtekintése: 
       

Galery.

 

Tickets:

  • Child: 500 HUF (/Person)
  • Adult: 1000 HUF (/Person)
  • Pensionier: 700 HUF (/Person)
  • Family-Ticket (2 adult + 2 children): 2500 HUF
 
  • Guided tour: Tickets + 15000 HUF

Discount:
  • under 4 years of age: free
  • Handicapped person + 1 attendant: free
 

Opening hours:


Tuesday - Sunday: 9:00-17:00
Tickets till 16:45!

Monday: closed!
 

Information:

Sarród-Lászlómajor
Tel.: +36 99/371-692
e-mail: info@fhnp.hu
GPS: 47°40'01.50"N / 16°51'05.25"E